➳ Trgovinca.com ➳ darilca in izdelki za izbirčne

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Trgovinca so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Trgovinca (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Bplanet d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«)

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta/telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Trgovinca ažurirajo in spreminjajo pogosto.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (pošiljko dostavi Pošta Slovenije)
 • z nakazilom na račun upravitelja Bplanet d.o.o. (po ponudbi / predračunu)
 • preko plačilnega sistema BrainTree v Trgovinci

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Trgovinco in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Trgovinca kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za Trgovinco kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Trgovince in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Dostava

Cena pakiranja in dostave znotraj Republike slovenije znaša 3.5 €, ne glede na obliko, velikost in težo izdelkov. Pri vsakem nakupu nad 35 € je poštnina brezplačna.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, ki je do 7 dni za izdelke na zalogi.
Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje čim prej, v primeru, da je naročnik izbral plačilo po predračunu, pa bo izdelek poslan po prejemu nakazila na TRR.
Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, o čemer bo kupec obveščen preko elektronske pošte, pri čemer mu pripada pravica, da od pogodbe odstopi.

Promocijska koda

Promocijska koda oz. Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo objavi ponudnik na način, ki odgovarja namenu marketinške akcije ponudnika.

Kako uveljaviti kodo?

V košarici se levo nahaja napis Imate promocijsko kodo? Za uporabo kode je potrebno pritisniti nanj in pod njim se nato pojavi okence v katerega se vpiše promocijska koda in nato pritisne na gumb Unovči kodo.

Postopek nakupa

1. Izbira izdelka

Na spletni strani www.trgovinca.com izberete izdelek, ki ga želite kupiti, nato pa ga lahko v košarico dodate na dva načina: hitro s klikom na ikono košarice ali pa prvo s klikom na izdelek in nato klikom na gumb "V košarico". S klikom na gumb vas povezava ponese v košarico, kjer lahko opravite postopek plačila, če pa želite z nakupovanjem nadaljevati pa to lahko storite s klikom na gumn "Nazaj v trgovino". Pri dodajanju nadalnjih izdelkov v košarico s pomočjo hitrega klika na košarico ob izdelku, se vam bo na desni strani prikazala vsebina košarice, ki nato ne bo več motila vašega nakupovanja. Če želite nakup zaključiti v košarici pritisnete gumb "Na blagajno".

1.1. Odstranitev izdelka

V primeru, da si med nakupovanjem premislite in želite izdelek iz košarice odstraniti, lahko to storite na zelo preprost način. V desnem zgornjem kotu pritisnete na ikono košarice in pod njo se vam bo zvrstil seznam izdelkov v košarici. Pod vsakim naštetim izdelkom pa je napis "x odstrani izdelek". S pritiskom na ta napis se bo izdelek odstranil iz košarice.

2. Blagajna

2.1 Podatki o dostavi

 • Obstoječe stranke
 • Nove stranke

Za nadaljevanje postopka nakupa je potrebno pritisniti na gumb "Nadaljujte tukaj", pod vprašanjem Novi pri trgovinci? na desni strani prikazane spletne strani. V nadaljevanju je potrebno izpisati vaše podatke.

V primeru, da ne želite, da se vam ustvari uporabniški račun je potrebno "ustvari uporabniški račun" odkljukati.

Če je kraj dostave drugačen kot so vaši podatki, je to potrebno navesti s klikom na kljukico od napisu "dostavi na isti naslov", kjer se vam izpiše novo polje kamor vpišete nov naslov dostave.

2.2 Podatki o plačilu

V naslednjem koraku je potrebno izbrati način plačila. Na razpolago imate štiri možnosti:

 • Plačilo po povzetju
 • Plačilo po povzetju izberete s tem, da to izbiro obkljukate, nato pa sledite nakupu s klikom na "Potrdi nakup".
  *V primeru, da izberete plačilo po povzetju se ob dostavi plača še provizijo.
 • Plačilo s kreditno kartico
  V primeru izbire plačila s kreditno kartico se na desni strani odpre prostor kamor vnesete podatke vaše kartice, nato pa sledite nakupu s klikom na gumb "Potrdi nakup".
 • Plačilo s PayPalom
  Pri izbiri plačila s PayPalom, se vam bo odprlo posebno PayPal okno, kateremu sledite za dokončanje plačila, nato pa prav tako kliknete na gumb "Potrdi nakup".
 • Plačilo s predračunom na TRR
  Pri izbiri plačila s predračunom enostavno sledite postopku nakupa s klikom na gumb "Potrdi nakup". V nadaljevanju nakupa boste ob kliku na »Oddaj naročilo«, na vaš email prejeli podatke za nakazilo na TRR

Sedaj vas čaka le še zahvala za nakup!

Postopek obveščanja o nakupu

Ko kupec odda naročilo, na elektronski naslov prejme povzetek naročila. V primer plačila prek predračuna, je naročilo sprejeto v obdelavo, ko je prejeto plačilo.

V profilu lahko člani trgovince vedno preverijo svoje stanje naročila.

Kupec je prav tako obveščen, ko je bilo njegovo naročilo odposlano.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@trgovinca.com ) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Bplanet d.o.o, Tržaška cesta 539, 1351 Ljubljana, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.


Varnost

Trgovinca uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Uporabljamo 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Prenos datotek iz bloga

Ponudnik na svojem blogu omogoča brezplačen prenos datotek. Uporabnik se strinja, da ga v zameno za brezplačen prenos datoteke iz Trgovinčinega bloga, občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info@trgovinca.com.Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ekipa Trgovince, vam želi prijetno nakupovanje!

Bplanet d.o.o.
Tržaška c. 539
1351 Brezovica
info@trgovinca.com

➳ Trgovinca.com ➳ darilca in izdelki za izbirčne trgovinca, com, darila, bli, nje, zase
Nikoli ne zamudite naših akcij:
Prijavite se na naše novičke.
POŠLJI
Plačilna sredstva:
Visa master card maestro american express diners
Spremljajte nas:
facebook instagram pinterest
© 2017 Bplanet d.o.o. Vse pravice pridržane.